Er zijn veel bedrijven in Nederland op zoek naar een beveiliger die het terrein van het bedrijf veilig kan houden. Dit zijn vaak bedrijven die bedrijfsgeheimen of enorm veel mensen in dienst hebben, maar ook kunnen dit bedrijven zijn die regelmatig evenementen organiseren waar duizenden bezoekers op af komen. Als je ook wilt werken als beveiliger, dan heb je erg veel geluk, want je kunt vaak al binnen enkele dagen aan de slag. 

Wat ga je doen als beveiliger?

Mocht je in het verleden een studie hebben afgerond op het gebied van beveiliging en veiligheid, dan weet je natuurlijk al wat er van een beveiliger verwacht wordt en wat je als beveiliger gaat doen. Omdat er in Nederland een groot tekort is aan beveiligers worden er ook personen aangenomen die daar geen opleiding voor hebben gevolgd. Het is dan ook erg logisch dat je niet precies weet wat de werkzaamheden van een beveiliger zijn. De werkzaamheden van een beveiliger zijn erg divers, maar het werk wordt gedaan om de veiligheid te waarborgen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het controleren en fouilleren van bezoekers, maar ook aan het begeleiden van een massa aan auto’s.

Hoe kun je solliciteren?

Wanneer je wilt solliciteren op een vacature beveiliger, dan is het natuurlijk wel zo handig dat je al een vacature gevonden hebt. Het is tegenwoordig ontzettend makkelijk om een vacature beveiliger te vinden. Dat heeft ermee te maken dat er een groot tekort is aan beveiligers in Nederland, maar ook dat er op het internet allerlei websites te vinden zijn waar deze vacatures op staan. Het is vaak mogelijk om via deze websites te solliciteren, maar ook kun je telefonisch contact opnemen met het uitzendbureau of bedrijf waar de vacature van is. 

Wat ga je verdienen?

Wanneer je als beveiliger voor een bedrijf wilt gaan werken, dan wil je natuurlijk ook weten wat je ongeveer gaat verdienen. Dat is erg logisch, want met de inkomsten moet je jezelf en je gezin wel kunnen onderhouden. Helaas is het moeilijk om te bepalen wat je ongeveer gaat verdienen aangezien dit afhankelijk is van bepaalde zaken. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan je leeftijd, ervaring en opleiding. Mocht je willen weten wat je ongeveer gaat verdienen, dan is het aan te raden om eens contact op te nemen met een bedrijf of een uitzendbureau.