Je kunt nog zo’n mooi bedrijf hebben, maar zonder opdrachtgevers zal het je niet lukken om een mooie omzet te behalen. Er zijn veel verschillende manieren om opdrachtgevers binnen te halen, maar deze manier moet wel goed bij je bedrijf passen. Het is dan ook slim om eens te kijken naar de mogelijkheden die er zijn om grote opdrachten binnen te halen. Je kunt dan eens kijken naar bedrijven die je hierbij kunnen helpen, maar ook naar manieren om je bedrijf aantrekkelijker te maken voor grote opdrachtgevers. 

Vraag advies aan een bedrijf dat hier verstand van heeft

Er zijn bedrijven die zich richten op het geven van advies aan bedrijven. Het kan hierbij gaan om veel verschillende soorten advies. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om advies te krijgen over op welke manier je het best grote opdrachten binnen kunt halen. Het is voor bedrijven die het moeilijk vinden om de juiste opdrachten en aanbestedingen binnen te halen aan te raden om op zoek te gaan naar zo’n bedrijf. Dat klinkt misschien als een dure grap, maar als dit je helpt om bijvoorbeeld een grote IT tender binnen te halen, is dit de investering dubbel en dwars waard. Daarom is het verstandig om eens te kijken wat je voor elkaar kunt krijgen met het advies van zo’n bedrijf. Dit kan aanzienlijk helpen om te voorkomen dat je gaat achterlopen op je concurrentie

Zorg ervoor dat je bedrijf zichzelf goed kan presenteren

Om grote opdrachten binnen te kunnen halen, moet je ervoor zorgen dat je bedrijf zichzelf goed presenteert. Als dit je niet lukt, kan het erg lastig zijn om de eindverantwoordelijke voor het geven van aanbestedingen te overtuigen van het feit dat zij jouw bedrijf nodig hebben. Daarom is het verstandig om eens goed na te denken over wat je kunt doen om je bedrijf zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor potentiële klanten. Je kunt er dan bijvoorbeeld het best voor kiezen om één van de mensen met een hogere functie binnen je bedrijf verantwoordelijk te maken voor het geven van dit soort presentaties. Waarschijnlijk heb je bij het lezen van de vorige zin al een medewerker in gedachten die hier uitermate geschikt voor is.