Ook als ondernemer moet je Belastingaangifte doen. Dit is alleen een stuk lastiger dan als particulier. Je hebt namelijk te maken met meer cijfers. In dit artikel kom jij erachter welke stappen je moet als je belastingaangifte gaat doen.

De eerste aangifte

Het eerste wat je vaak doet als ondernemer is de btw-aangifte. Dit wordt vaak ieder kwartaal gedaan, maar sommige ondernemers kiezen ervoor om die of jaarlijks te doen of maandelijks. Als je net bent begonnen als ondernemer krijg je een herinnering, nadat je je hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, wanneer je je eerste btw-aangifte moet doen. Hiernaar krijg je geen herinnering meer. Zorg er dus voor dat je een herinnering instelt zodat je hier niet te laat mee bent.

Terugwerkende krachten

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je als ondernemer al langer bezig bent, maar nog niet bent ingeschreven bij de KvK. Dan is het dus mogelijk dat er tijdvakken voorbij zijn gegaan. Als je je dus bijvoorbeeld twee maanden nadat je bent begonnen het ingeschreven moet je nog btw betalen over die twee maanden. Dit doe je via papier. Je krijgt dan een brief van de Belastingdienst hoe je dit moet doen. Na deze brief gaan alle aangiften via internet.

Zorg dat je alles goed hebt ingevuld

Ook moet je natuurlijk ervoor zorgen dat je alles goed hebt ingevuld. Wanneer je dit niet doet kun je problemen krijgen met de Belastingdienst. Je kunt bijvoorbeeld een boete krijgen, je moet maandelijks meer betalen om de vergeten kosten in te halen. En in sommige gevallen kun je zelfs je bedrijf opzeggen omdat je de kosten niet terug kunt betalen.

Vraag hulp als je dat nodig hebt

Hulp vragen is niet iets geks. Het is juist verstandig om aan contacten te vragen hoe zij hun Belastingaangifte doen. Misschien ken je wel iemand die dezelfde fouten als jij heeft begaan. Zo weet je wat je beter wel en niet kunt doen. Netwerkcontacten zijn ook een handige manier om voor tips te vragen. En misschien wel de makkelijkste en beste manier om hulp te vragen is een belastingadviseur. Deze geeft jouw persoonlijk advies als het gaat om Belastingaangifte. Een voorbeeld van zo’n belastingadviseur is Ecle Administraties. Deze belastingadviseur in Etten-Leur geeft het beste advies over je Belastingaangifte.