In Italië kun je de lekkerste pizza’s en pasta’s eten. Over deze pizza’s en pasta’s zitten vaak lekkere kazen. Parmezaanse kaas is er daar een van. Je hoeft voor deze lekkere gerechten gelukkig niet helemaal naar Italië af te reizen, omdat ze ook in Nederland te koop zijn. Wij hebben de beste Italiaanse kazen hier op een rijtje gezet. 

Mozzarella 

Mozzarella is een erg bekende Italiaanse kaas die veel wordt gebruikt in de Italiaanse keuken. Het is een vochtige, witte, eivormige, dikke kaas. Eerst werd deze kaas gemaakt van buffelmelk, maar tegenwoordig ook van gewone koeienmelk. Je kunt deze kaas in veel gerechten verwerken. Denk aan pasta’s, op broodjes en in salades. De naam mozzarella komt doordat de kaas geen harde korst heeft zoals andere kazen wel hebben. De kaas is ontstaan in Napels, maar wordt tegenwoordig in heel Italië gemaakt. Bij Woodstone Pizza zijn ze ook een grote fan van mozzarella en deze kaassoort wordt dus ook vaak gebruikt op pizza’s. 

De gorgonzola kaas

De Gorgonzola kaas is groenblauw van kleur. Dit komt doordat het een blauwschimmelkaas is. De schimmel zorgt voor de bekende smaak van deze kaas. Hoe meer schimmel er in de kaas zit, hoe sterker de smaak van de kaas wordt. De kaas kun je simpel op een toastje eten of verwerken in gerechten. 

Parmezaanse kaas

Naast mozzarella is Parmezaanse kaas ook een hele bekende kaassoort. Deze kaassoort komt uit Parma. De periode dat deze kaas rijpt, verschilt van één tot zeven jaar. Hierdoor is de kaas lang houdbaar en smaakt hij zout. 

Roomkaas

Als laatste is er roomkaas, mascarpone om precies te zijn. Mascarpone is een roomkaas die gebruikt wordt in risotto, pastasauzen, lasagne en kwarktaarten. Het zorgt voor een lekkere en volle smaak. De kaas is gemaakt van lichte room en komt uit Noord-Italië.