Nog even en dan wordt het weer wat kouder en vroeg donker. Dan is het heerlijk om op een vrije avond met wat vrienden een gezellige avond te hebben op de bank. In dit artikel geven we je wat tips voor het maken van een enorm gezellige avond.

Zet de open haard aan

Wil je een gezellige sfeer creëren, dan is warmte belangrijk. Dat kun je op verschillende manieren doen. Leg bijvoorbeeld wat dekentjes op de bank, steek wat kaarsjes aan en zet de open haard aan. De open haard zorgt letterlijk en figuurlijk voor warmte, waardoor er meteen een gezellige sfeer ontstaat. Met de haardblokken van Golden Flame maak je daarbij binnen de kortste keren de woonkamer hartstikke gezellig. 

Zorg voor hapjes en drankjes

Een gesprek is leuker met wat te eten en een drankje is altijd lekker. Om lekker in de sferen te blijven, is het leuk om heerlijke, warme drankjes te serveren. Denk bijvoorbeeld aan thee, warme chocolademelk met slagroom, of glühwein. Ook snacks zijn altijd welkom. Het is bijvoorbeeld enorm gezellig om een flinke borrelplank te maken met kaasjes, groenten, fruit, vleeswaren en brood. Op die manier is er voor iedereen wel wat lekkers te eten en kunnen jullie lekker genieten van de avond.

Speel een spelletje

Om de sfeer misschien wat losser te maken, is het een goed idee om bijvoorbeeld een spelletje te spelen. Misschien hebben jullie een favoriet spelletje om te spelen, of kunnen jullie iets nieuws proberen. Het leukste is een spel waar wat spontaniteit bij komt kijken. Denk bijvoorbeeld aan 30 seconds of pictionary. Zo weet je zeker dat iedereen lekker loskomt.

Zet een muziekje op

Een muziekje opzetten is altijd een goed idee als je bezoek krijgt. Zo zorg je ervoor dat de sfeer er namelijk echt in komt te zitten. Zet jullie favoriete muziek op, zodat jullie er echt ook even van kunnen genieten. Als jullie muziekfanaten zijn kunnen jullie ook nieuwe muziek uitwisselen.