Er zijn veel professionals die je kunnen helpen met vochtproblemen in huis. Als je een lekkage van de leidingen hebt, denk je meteen aan een loodgieter. Een loodgieter kan dit met zijn gereedschap en kennis vaak heel snel opsporen en oplossen. Loodgieter kunnen jou daarbij ook goed adviseren. Naar schatting heeft 20 procent van de huizen een vochtprobleem. De huizen met een vochtprobleem zijn vaak al wat oudere woningen met een minder goede isolatie.

Zet de verwarming niet uit

Een advies wat loodgieters van DG-Riooltechniek geven is om de verwarming niet uit te zetten. Er zijn veel mensen die de verwarming in de nachten uitzetten, maar dit kun je beter niet doen. Wanneer je de verwarming uitzet dan zal je namelijk het de de kans geven om neer te slaan in jouw huis en dat wil je niet hebben. Hou dus lekker je verwarming aan om dit te voorkomen. 

Je woning goed isoleren 

Ook is het belangrijk dat jouw woning goed geïsoleerd is. Een slechte isolatie kan problemen met vocht in huis veroorzaken. Veel oudere woningen hebben dit probleem. De woning beter isoleren is dan een goede optie om vocht te bestrijden. Het komt ook vaak voor dat vocht komt vanaf de vloer of kruipruimte. Je kunt dan het beste de vloer laten isoleren. Bij vloerisolatie wordt de bovenkant van de kruipruimte geïsoleerd zodat vocht en kou zich geen weg meer kunnen banen tussen de spleten en kieren van de vloer. De woning is daardoor meteen droger en warmer. Vloerisolatie is verreweg de beste en meest efficiënte manier om kou en vocht uit de vloer tegen te gaan. 

Goede ventilatieroosters

Een andere tip voor het bestrijden van vocht is het goed ventileren van de lucht in huis. Met onvoldoende ventilatie zal het vocht niet weg kunnen. Het is dan zaak om dit te gaan aanpassen. Zet elke dag wat ramen op of zorg voor een extra ventilatierooster. De badkamer is een plek waar een ventilatierooster zeker een slim idee is. Dit zorgt ervoor dat de stoom die vrijkomt bij het douchen niet in de woning blijft hangen en vochtproblemen gaat veroorzaken.