Een ieder heeft vanwege het gebruik van bepaalde producten wel eens afval. Zo zal je wel flacons hebben die je moet weggooien, plastic tasjes hebben die weg moeten of lege groente potten hebben waar je niets meer mee kunt. Hoeveel afval jij hebt, hangt af van hoeveel jij gebruikt en hoeveel restjes jij dus overhoudt. Elk individu en ook elk huishouden heeft de verantwoording al het afval te scheiden. Elke gemeente in Nederland draagt bij aan een gezonder milieu door ervoor te zorgen dat deze regels voor het scheiden van afval worden nageleefd. Vandaar dat er ook sancties worden opgelegd aan degenen die dit niet doen. Ook voor restaurants gelden deze regels. Restaurants hebben wekelijks een groot aantal aan afval. Ondanks dat zij meer afval te verwerken hebben, worden zij niet in de gelegenheid gesteld de rug toe te keren naar de regels van de gemeente. Toch ondervinden restaurants wat problemen met het scheiden van glasafval. Glasafval is namelijk groter waardoor het veel ruimte in beslag neemt. Hier zijn er gelukkig oplossingen voor. Zo kunnen de restaurants de ruimte behouden voor de bedrijfsvoering, alsook ervoor te zorgen dat zij de regels hanteren welke de gemeente waarin zij ondernemen heeft gesteld. Hieronder laten wij weten hoe restaurants het best kunnen zorgen voor de verwerking van glasafval.

Oplossingen voor glasafval voor restaurants

De Botlite

Glasafval kan restaurants erg tot last zijn. Glasafval is namelijk groter dan bijvoorbeeld papierafval of restafval en neemt om deze reden dan ook meer ruimte in beslag. Gelukkig zijn er oplossing hiervoor. Zo heb je de Botlite. De Botlite is een vermalingsapparaat welke gebruikt kan worden voor de verwerking van glasafval. De Botlite vermaalt glaswerk en vermindert de volume van het glas met wel 80 procent! Dit maakt het apparaat daarom ook zeer geschikt voor ondernemers in de horeca. Zo kun je hiermee ruim 300 flessen per dag vermalen. Al het gemalen glaswerk wordt opgevangen in afsluitbare bidons. De Botlite is zeer milieuvriendelijk en draagt bij aan het verlagen van de uitstoot van CO2. De investering in de Botlite is ook zeer snel terugverdiend.

Grotere containers aanschaffen

Een goedkopere oplossing is het aanschaffen van een grotere container. Zo kun je meer glaswerk kwijt zonder dat het jou tot last is qua ruimte. Je kunt de rolcontainer namelijk makkelijk buiten het restaurant houden.

Voordelen van rolcontainers

Woon jij bijvoorbeeld in Breda en ben jij op zoek naar een rolcontainer, dan kun je deze ook voor een deugdelijke prijs vinden. Een rolcontainer bestellen in Breda is ideaal als een Botlite apparaat te duur is voor jou. Een Rolcontainer bestellen in Breda is ook handig als je de container makkelijk wilt kunnen verplaatsen.