Wanneer het weer eens tijd is om je auto schoon te maken kun je voor twee opties kiezen: je gaat naar een autowasstraat of je poets je auto met de hand. Veel mensen kiezen voor optie 1 omdat ze dan zelf niks hoeven. Dit is natuurlijk te begrijpen. Maar voor de lak van je auto is dit niet goed. Wassen in de wasstraat kan voor krassen zorgen. In dit artikel leggen wij je uit.

Goed afspuiten

Het wassen van je auto begint bij het goed afspuiten van de auto. Hiervoor kun je het beste een hogedrukspuit gebruiken. Heb je geen hogedrukspuit? Dan kun je ook een tuinslang gebruiken. Spoel je auto van boven naar beneden af zodat al het vuil en zand er zo goed mogelijk af komt.

Gebruik de juiste autoshampoo

Gebruik tijdens het schoonmaken van je auto geen afwasmiddel of allesreiniger, dit is namelijk extreem slecht voor de lak. Schaf daarom een goede autoshampoo aan en volg de doseringen volgens de gebruiksaanwijzing. Ook wordt het aangeraden je auto in de schaduw te wassen om te voorkomen dat de shampoo te vroeg opdroogt en zo vlekken achter laat.

De juiste spons/washandschoen

Om krassen te voorkomen en om al het vuil mee te nemen is een goede spons of washandschoen ook belangrijk. Gebruik niet de simpele gele spons. Hier zitten te grote gaten in die kleine steentjes vast kunnen houden en zo krassen maken op je lak. Voor het wassen van je auto kun je het beste een microvezeldoekje gebruiken zodat je zeker bent dat je de kans op krassen enorm verlaagd.

Gebruik 2 emmers

Veel mensen zullen tijdens het wassen maar 1 emmer gebruiken. Het is alleen verstandiger om gebruik te maken van 2 emmers. Één emmer vul je met warm water en de shampoo. De ander vul je met alleen warm water. De emmer met shampoo zal je het meeste gaan gebruiken natuurlijk. De tweede emmer is er voor om regelmatig je doek af te spoelen. Zo voorkom je dat je vuil in de emmer met shampoo doet en zo krassen krijgt op je lak.

Heb je nou geen tijd om je auto schoon te maken? Laat dit dan bij een professional als Legal Shine doen. Zij maken jouw auto weer helemaal glimmend.