Wanneer je met een project start, is het belangrijk om je bij de start af te vragen welke producten en materialen je nodig hebt en welke je vaak gaat gebruiken. Nu kun je dus onderscheid maken tussen de apparaten die je wilt kopen of huren. Heb je voor het lezen van dit artikel al besloten dat je iets wilt gaan huren? Dat kun je het beste doen bij Spapens Verhuur.

Tuinmachines

Onder tuinmachines verstaan we bijvoorbeeld (hydraulische) onkruidborstels, grasmaaiers, verticuteermachines en (motor)snoeischaren. Om te bepalen welke apparaten we willen kopen of huren moeten we onszelf de volgende vraag stellen: “Met welke regelmaat gebruik ik het apparaat en kan ik dit zelf opslaan en onderhouden?” Neem bijvoorbeeld een grasmaaier. Een grasmaaier gebruik je vanaf de lente tot eind herfst, een groot deel van het  jaar dus. Het zou dus geen slimme keuze zijn om deze te huren, tenzij je geen plaats heb om deze op te slaan in de winter. 

Een verticuteermachine die je hoogstwaarschijnlijk maar één keer per jaar gebruikt, is dus wel een goed voorbeeld van een apparaat dat je het beste kunt huren. Je gebruikt hem niet vaak en hij staat de rest van het jaar stil. Daarnaast zijn deze zwaardere materialen gemaakt voor gebruik. Bijvoorbeeld stronkenfrezen en houtversnipperaars hebben een bepaald aantal draaiuren per jaar nodig om ervoor te zorgen dat olieën en koelvloeistoffen niet vergaan.

Huren als zelfstandige

Ook als zelfstandig ondernemer is het interessant om niet al je materialen te kopen. Het huren is namelijk zeer voordelig. Om door te gaan op ons voorbeeld van een boomverzorger. Hij heeft de mogelijkheid om al het werk wat gedaan moet worden in één specifieke periode in te plannen. Hij kan nu een stronkenfrees en hoogwerker huren, en omdat deze voor langere periode gehuurd worden, is de dagprijs een stuk lager en voordeliger. Hij heeft hier verder geen zorgen over, hoeft geen stallingskosten of huur te betalen en heeft geen zorgen over onderhoud. Daarnaast betaal je in Nederland btw over de winst van een bedrijf. Deze kosten kan de ondernemer nog aftrekken van de omzet, daarnaast kan hij de btw nog vorderen. Huren als een zelfstandig ondernemer is dus echt een win-winsituatie.
Daarnaast is het voor sommige ondernemers ook interessant om een puincontainer te huren. Hierdoor hebben zij geen zorgen over het opruimen van hun afval en dragen ze een steentje bij aan de SDG-doelstellingen van het bedrijf.