Een rolcontainer huren doen steeds meer bedrijven omdat ze veel afval produceren dat op een duurzame manier verwerkt moet worden. Het is zaak om alles op secure wijze te scheiden zodat veel materialen hergebruikt kunnen worden. Welke soorten afval kun je er allemaal in kwijt?

Niet verwarren met rolcontainers voor goederen

Het woord rolcontainer wordt in Nederland ook veel gebruikt voor karren waarmee goederen in vrachtwagens geladen worden. Deze bestaan uit een onderstel met wielen en twee hekken, die simpel uit elkaar gehaald kunnen worden. Erop staan vaak kratten en dozen. Het zijn eigenlijk kleinere, handzamere vervangers van pallets. Maar dit artikel gaat dus over andere rolcontainers: die voor afval.

Afval scheiden

De reden waarom we ons afval zo veel mogelijk scheiden hoeven we hier niet te noemen, maar het is wel belangrijk om te weten dat ook de wereld van de afvalverwerking zich aan de lopende band vernieuwt. En dat er dus steeds meer soorten afval gescheiden kunnen worden. In deze eeuw zijn daar al veel varianten bijgekomen. Het is niet alleen meer papier en glas dat we in een aparte container gooien, maar ook plastic, metaal, hout, vet en no0g veel meer. De hoop ondefinieerbaar afval wordt daardoor steeds kleiner en dat is goed nieuws.

Hergebruiken en kringlopen

Bij een grootscheepse opruiming of verbouwing van een bedrijf is het niet alleen zaak om alles in de daarvoor bestemde containers te deponeren, maar ook om te kijken wat er nog bruikbaar is. Oude meubels kunnen richting kringloopwinkels, hout verzamel je voor creatieve broedplaatsen. Andere voorbeelden waar je niet direct aan dacht: ijzerboeren verzamelen metaal en etensresten kunnen naar een kinderboerderij. Zo blijft er bijzonder weinig afval over voor de ‘normale’ vuilnisbak!

Groen bedrijf, streepje voor

Door zo veel mogelijk je afval te scheiden, ben je niet alleen goed bezig voor onze planeet, maar ook voor je onderneming. Wanneer je op meerdere vlakken duurzaam te werk gaat, mag je jezelf op den duur een groen bedrijf noemen en heb je een streepje voor bij de consument. Duurzaamheid heeft de toekomst, daar zijn intussen veel mensen en bedrijven zich terdege van bewust.