Een huis is een vast onderdeel in iemands leven, vrijwel iedereen heeft een huis, maar wat maakt een huis nu echt een thuis? Dat is voor iedereen anders want iedereen heeft een andere woonstijl, maar één ding is zeker: interieuraccessoires zijn essentieel om jouw woning persoonlijk en gezellig te maken. In dit artikel lees je alles over waarom interieuraccessoires in een woning belangrijk zijn. 

Wat kun je met woonaccessoires?

Door gebruik te maken van decoratie in je woning zet je de puntjes op de ‘i’ en creëer je een persoonlijke sfeer. Woonaccessoires zijn kleine verplaatsbare items zoals een bijzettafeltje, een mooie vaas of een dienblad van epoxy met mooie kaarsen erop. Je ziet tegenwoordig vaak decoratie met epoxy. Dit soort decoratie kun je ook zelf maken. Je hebt hier dan giethars voor nodig. UV-bestendige hars kopen kan bij epoxyshop.nl. Bij decoratie kun je een thema aanhouden om de rust te bewaren en van alles één geheel te maken. Zo kun je bij een epoxydienblad ook weer epoxy onderzetters wegzetten en wordt alles één geheel. Omdat je decoratie makkelijk kunt wisselen en combineren met andere items, kun je voor elk moment een persoonlijke sfeer creëren. Hoe leuk is dat!

Hoe pas je woondecoratie nou goed toe?

Hierboven heb je kunnen lezen wat het nut van woondecoratie precies is en misschien ben je daardoor wel overgehaald om aan de slag te gaan met het toevoegen van leuke accessoires aan jouw interieur, maar hoe ga je dit aanpakken? Je kunt het beste zo te werk gaan:

  • Less is more. Te veel spullen wegzetten in te veel verschillende kleuren zorgt voor veel onrust en dat is niet wat je wilt hebben. Daarbij is het ook niet erg praktisch tijdens het schoonmaken van jouw huis. Een hoop spulletjes kunnen een hoop stof verzamelen. Let er dus op dat je niet doorslaat in de hoeveelheid van de decoratie. 
  • Voeg de decoratie in groepjes toe. Kijk goed of je van de accessoires een mooi geheel kunt maken door bepaalde dingen bij elkaar te zetten. Let hierbij op kleurenthema’s en verschil in hoogte van de decoratie. Zo krijg je het leukste effect!