Een uitwisseling naar het buitenland is zeker aan te raden. Je leert een nieuwe taal, maakt nieuwe vrienden en je leert meer over een nieuwe cultuur. Het is dus erg voordelig voor je eigen ontwikkeling. Er zijn allerlei verschillende landen waar je naartoe kunt gaan, waaronder Mongolië. Wat maakt Mongolië dan zo bijzonder? En waarom zou je daar naartoe gaan voor je uitwisseling? We gaan het er in dit artikel over hebben.

De prachtige natuur

Als je op uitwisseling naar Mongolië gaat ben je daar best een tijdje. Niet alleen maar op  school of soortgelijke plekken maar ook veel buiten. Bij Mongolie is dat zeker geen straf want er is in Mongolië overal prachtige natuur te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de Gobi-woestijn, uitgestrekte steppes, gebergtes met besneeuwde toppen, enorme bossen, grote rivieren en prachtige rotswanden. De natuur is ook erg bepalend voor de Mongoolse bevolking. In de zomer en lente zijn bijvoorbeeld veel gebieden niet toegankelijk vanwege de grote rivieren. De Mongolen zijn ook erg zuinig op hun natuur. In Mongolië vind je de authentieke steppes, woestijn en gebergtes zonder dat deze zijn ingericht voor toerisme of henzelf. Je kan dus volop genieten van de authentieke natuur.

De vriendelijke mensen

De jongere generatie Mongolen kunnen een beetje Engels spreken, de oudere generatie echter niet. Dat is gelukkig geen probleem want met handen- en voetenwerk kom je heel ver! De Mongolen doen hun best om je zoveel mogelijk thuis te laten voelen in hun land. Je krijgt gemakkelijk een lift en ze wijzen je graag de weg.

Mongolië is veilig en goedkoop

Omdat Mongolië weinig toerisme kent, is het eten er erg goedkoop. Daarnaast is het land ook nog heel veilig. De Mongoolse bevolking is relatief arm en zakkenrollers zullen ongetwijfeld actief zijn, maar niet meer als in iedere andere grote stad. Het is dus over het algemeen zeer veilig. De bevolking is daarnaast ook ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Als vrouw alleen is het al helemaal een fijn land om te bereizen. Mannen vinden het namelijk vervelend om een vrouw haar zware tas te zien tillen. Ze brengen daarom met liefde jouw backpack naar boven op de berg. 

Weinig toerisme aanwezig

Mongolië is de afgelopen jaren steeds makkelijker bereikbaar voor reizen en het toerisme komt langzaam maar zeker op gang. Toch is het land er niet volledig op ingericht en zijn de Westerse restaurants, feesten voor toeristen en Engelssprekende hostels ver te zoeken. Mongolië is dus de ultieme plek voor een authentieke en bijzondere Centraal-Azië-ervaring zonder veel toerisme.