Het is voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren aan woningen erg handig om over een steiger te beschikken. Door een steiger te gebruiken, kun je efficiënt en veilig te werk gaan. Veel startende bedrijven huren een steiger van een verhuurbedrijf, want ze kunnen de aanschafkosten van een steiger vaak niet betalen. Als je ook een steiger wilt huren, dan is het belangrijk om dit artikel te lezen. Je vindt hier namelijk meer informatie over de punten waar je op moet letten. 

Een steiger moet vervoerd worden met een steigeraanhanger 

Eén van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden, is dat een steiger altijd vervoerd moet worden met een steigeraanhanger. Dit is niet verplicht gesteld door de overheid, maar dit kan wel verplicht worden door het verhuurbedrijf. Daarnaast stelt het verhuurbedrijf het altijd op prijs als er een steigeraanhanger gebruikt wordt voor het vervoeren van een steiger. Dit is niet alleen veiliger, maar ook zorgt het ervoor dat de steiger niet beschadigd kan raken tijdens het transporteren. Je kunt een steigeraanhanger kopen bij Rolsteiger.net, maar ook is het mogelijk om een steiger aanhanger te huren bij een verhuurbedrijf. 

Bouw de steiger voorzichtig op

Wanneer jij of een van je werknemers op de steiger moet werken, dan wil je dat iedereen veilig te werk kan gaan. Het is daarom erg belangrijk om er rekening mee te houden dat de steiger voorzichtig opgebouwd moet worden. Doe dit niet al te snel en controleer bij elk geplaatst onderdeel de stevigheid. Hiermee voorkom je dat de steiger in kan storten en jij of een werknemer gewond raakt. Daarnaast is het ook verstandig om de steiger nooit op het gras te zetten, want dan kan de steiger verzakken en omvallen. Je kunt je wel voorstellen dat het omvallen van een steiger zeer gevaarlijk is. 

Het is ook mogelijk om een steiger te leasen

Het is zeker niet vreemd dat veel startende ondernemers geen steiger kunnen of willen aanschaffen. Een steiger van de juiste kwaliteit kost namelijk al snel duizenden euro’s. Daarnaast is het huren ervan ook erg prijzig, vooral als je dagelijks een steiger nodig zult hebben. Je betaalt dan al snel tientallen euro’s per dag en het is dan ook vrij logisch dat je op de lange termijn duurder uit bent. Het is tegenwoordig ook mogelijk om een steiger te leasen waarbij je na afloop van het contract eigenaar wordt van de steiger.