Er wordt weer een echte race gehouden op Zandvoort. Ondanks enige tegenstand vanuit de overheid. De Formule 1 is terug in Nederland op het circuit van Zandvoort. Ook is het mogelijk om zelf te racen op het circuit van Zandvoort. De Nederlander Max Verstappen heeft ook komend seizoen een race in Nederland gepland staan. 

Een dag om nooit te vergeten

Zandvoort is bij veel mensen bekend door het circuit, dat tot een jaar geleden niet meer gebruikt werd voor de Formule 1. Het is ook mogelijk om zelf te racen op het circuit. Er zijn bepaalde racedagen waar jij een arrangement van snelle auto’s kunt kiezen. Zo kun je rijden in een BMW, Porsche en zelfs met nog duurdere auto’s. Je krijgt eerst een uitleg van een instructeur, je rijdt op een circuit namelijk anders dan op de openbare weg. Snelheden van 200 kilometer per uur worden niet gemeden. Bereid je dus goed voor als je gaat racen en zorg dat je fris en fruitig bent. 

Ook voor mensen die niet racen

Als je geen zin hebt om te racen, dan heeft Zandvoort nog veel meer dingen te bieden. Je kunt er van alles gaan doen. Zo kun je bijvoorbeeld ook relaxen op het mooie strand of een wandeling maken. In de zomer kan het wel erg druk zijn op het strand. Er zitten leuke strandtentjes waar je terecht kunt voor een hapje of drankje. Ook kun je een escape room doen, ben jij degene die als eerste buiten staat? Dan kun je daarna nog even leren kitesurfen bij de kitesurfschool in Zandvoort. Niet alleen een dagje Zandvoort is leuk, ook een weekendje is zeker niet verkeerd. 

Het circuit waar de races plaatsvinden

Het circuit is officieel overgenomen door CM.com en heet nu dan ook CM.com circuit Zandvoort. Vroeger was het de thuisbasis van de Formule 1 in Nederland. Na deze periode werd het 35 jaar lang gebruikt voor andere races, tot er in 2021 weer een Formule-race gereden werd. Ook komend seizoen wordt er door de Formule 1-coureurs geraced in Zandvoort. Het circuit telt 14 bochten en de snelste ronde staat op naam van Lewis Hamilton, die reed de ronde in 2021. Het circuit heeft door de jaren heen wel een aantal aanpassingen door moeten maken.