PVC vloeren kennen veel voordelen, zoals de onderhoudsvriendelijkheid, de lange levensduur en de verschillende motieven die niet van echt hout te onderscheiden zijn. Het leggen van de vloer is een complexer verhaal. Hier lees je hoe je PVC vloeren legt in jouw woning.

De juiste ondervloer

Voordat je jouw PVC vloer kunt leggen, dien je eerst een ondervloer te leggen. Het is belangrijk dat de ondervloer egaal is, anders gaat het PVC uiteindelijk bol staan. Om dat te voorkomen, meet je de ondervloer af: is het volledig waterpas en is de ruimte tussen de grond 3 millimeter? Dan zit je goed en kan je de PVC vloer leggen. Zo niet, dan moet je eerst jouw ondergrond goed egaliseren en wachten tot dit droog is voordat je kunt beginnen met het leggen van de PVC vloer. Heb je een ondergrond zoals bestaande tegels en wil jouw PVC vloer hier overheen leggen? Dan doe je er goed aan om hulp te vragen, zoals aan de professionals van La Casa PVC Vloeren die al meer dan 15 jaar ervaring hebben bij het leggen van PVC vloeren. Zo weet je zeker dat de ondervloer geschikt is voor jouw gekozen PVC vloer en dat jouw vloer uiteindelijk netjes en recht komt te liggen.

De PVC vloer leggen

Wanneer de basis goed is, kun je gaan beginnen met het leggen van de PVC vloer zelf. Deze klus vraagt tijd en aandacht, je wilt immers geen scheve vloer en je wilt dat hij goed vast zit. Laat de PVC vloeren eerst minimaal 2 dagen ‘luchten’ door de verpakkingen op de grond te leggen. Wanneer dat gedaan is, begin je met het leggen van de eerste strook in de hoek van de kamer. Laat ongeveer 10 millimeter ruimte tussen de vloer en de muur. Dit doe je, zodat de vloer nog uit kan zetten en het bol trekken van de vloer voorkomen wordt. Daarna kun je de vloer op dezelfde manier rij voor rij leggen tot je bij de laatste rij bent aangekomen. Waarschijnlijk zul je de laatste plank op maat moeten maken door deze in de lengte te zagen of snijden. Geef je het leggen van de vloer liever uit handen? Dat is begrijpelijk, zoals je net hebt gelezen is het een behoorlijk karwei. Dan kun je jouw PVC vloer laten leggen door een professioneel bedrijf in Breda, zoals La Casa PVC Vloeren. Zij helpen je graag; dat scheelt jou een hoop tijd en zo weet je zeker dat het goed gebeurt.