Een groot nadeel van Nederland is dat je hier veel geld betaalt voor een woning. Een rijtjeswoning kost tegenwoordig al snel honderdduizenden euro’s. Mocht je een flink bedrag hebben gespaard, dan zou je er eventueel voor kunnen kiezen om vastgoed in Nederland te kopen en dit te verhuren. Echter, het is wellicht nog veel interessanter om vastgoed in het buitenland te kopen. Naast dat je dit goed kunt verhuren, kun je er ook veel tijd zelf doorbrengen. 

Waar moet de woning aan voldoen?

Mocht een villa kopen van Villa Nova in Nerja op jouw to-do lijst staan dan is het zeer aan te raden om ruim van te voren na te denken over de wensen. Wat moet er allemaal in/rondom het huis aanwezig zijn? Zet dit allemaal onder elkaar en sorteer het van belangrijk naar minder belangrijk. Vervolgens kun je via Vila Nova kijken of er een huis te koop staat die aan je wensen voldoet. Mocht je hier zelf niet uitkomen, dan kun je er eventueel ook hulp voor inschakelen.

Laat een makelaar je helpen

Zelf een woning vinden kan erg lastig zijn. Je weet niet waar je precies op moet letten en hebt er wellicht ook de tijd niet voor. Om er zeker van te zijn dat de koop van een woning voorspoedig verloopt, kun je het beste contact opnemen met een makelaar. Naast dat een makelaar je helpt bij het vinden van een huis in Spanje, kan een makelaar jou ook helpen bij de onderhandeling. Maak vooraf duidelijke prijsafspraken en voorkom dat je bij een investering in Spaans vastgoed voor verrassingen komt te staan.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een makelaar?

Het is niet verstandig om zomaar met een makelaar in zee te gaan. Je kunt het beste kiezen voor een Nederlands sprekende makelaar. Het mooiste is als de desbetreffende makelaar de Spaanse taal ook goed beheerst. Hij kan voor jou de gesprekken voeren en dit hierna met je bespreken. Daarnaast is het ook van belang dat de makelaar goed te bereiken is. Het is namelijk wel zo prettig als je direct op de hoogte wordt gebracht wanneer er veranderingen plaatsvinden. Ook is het prettig als je bij eventuele vragen een berichtje kunt sturen en daar snel reactie op komt.