Er zijn heel wat studenten die ervoor kiezen om in het buitenland te studeren. Je bent misschien nieuwsgierig naar wat hun redenen zijn. In dit artikel lees je wat redenen kunnen zijn om te kiezen voor een uitwisseling met ASSE Nederland. Lees dus zeker even verder en je zult er snel achterkomen! 

Je wordt ondergedompeld in een hele andere lokale levensstijl 

Wanneer je op de middelbare school een taal leert of via een taalcursus een taal leert, kan je niet echt proeven van de cultuur van een land. Dit is natuurlijk anders als je ook daadwerkelijk in een land gaat wonen en daar voor een langere periode blijft. Wanneer je voor die laatste optie gaat, wordt je echt ondergedompeld in een nieuwe cultuur en daar leer je ook veel van. Je leert de wereld vanuit een heel ander perspectief te bekijken en dat is leuk! Zo leer je bijvoorbeeld ook welk eten er zo lekker is in een bepaald land en wat voor feestdagen ze daar hebben. 

Je hebt veel tijd om een land of stad te ontdekken!

Wanneer je een weekendje weg gaat voor een leuke trip, heb je maar een beperkte tijd om een plek te ontdekken. Dit is wel anders als je echt gaat studeren in het buitenland. Je hebt buiten je studie namelijk alle tijd om bezienswaardigheden te zien of activiteiten te doen. Langetermijnstudenten hebben tussen de lesweken door af en toe vakantie, wat betekent dat ze meer dan genoeg tijd hebben om hun bestemming en de regio te ontdekken. Ontzettend leuk dus!

Je wordt slimmer door te studeren in het buitenland

Het is bewezen dat mensen slimmer worden door te studeren in het buitenland. Je leert namelijk een nieuwe taal waar je meteen al slimmer van wordt. Ook leer je extra goed hoe je moet multitasken en besluitvorming wordt makkelijker. Ook leer je goed problemen voor jezelf op te lossen. Je gaan namelijk hoe dan ook problemen tegenkomen tijdens je avontuur, dat is niet te voorkomen. Deze problemen moet je zelf oplossen en dat is erg leerzaam!