Het lijkt alsof ze voor alles een ander woord hebben, of dat zou je misschien zeggen tijdens je eerste les om een nieuwe taal te leren. De professor spreekt in een nieuwe taal, schrijft woorden op het bord en benadrukt de uitspraak. Hoewel het leren van een nieuwe taal een ontmoedigend en uitdagend proces kan zijn, kan het ook zeer de moeite waard zijn. Met deze eenvoudige tips kun je het meeste uit je taalcursussen halen bij Information Planet.

Luisteren

Het luisteren is de basis voor communicatie in alle gesproken talen. Welke taal je ook kiest, het is absoluut noodzakelijk dat je leert waarnaar je moet luisteren wanneer de taal wordt gesproken en leert hoe je de woorden in de taal correct uitspreekt. Leren daarnaar te luisteren wanneer de taal wordt gesproken door moedertaalsprekers, is de sleutel tot het leren correct uitspreken van woorden voor de taal.

Juiste uitspraak

Een van de grootste fouten die nieuwe leerlingen maken bij het leren van een nieuwe taal, is dat ze nauwkeurigheid opofferen voor snelheid. Een goede uitspraak vereist niet alleen oefening, maar ook geduld. Vertraag en leer hoe je lip- en tongbewegingen correct kunt maken. Als je spreekt, neem dan de tijd om ervoor te zorgen dat je woorden correct uitspreekt.

Oefening baart kunst

Met betrekking tot leren daarnaar te luisteren en de juiste uitspraak is er geen vervanging voor oefenen. De beste manier om kritisch te luisteren en woorden correct uit te spreken, is door te luisteren naar de taal die wordt gesproken door moedertaalsprekers in een echte context. Luister naar moedertaalsprekers, platen, banden, films en televisieprogramma’s. Herhaal wat je hoort hardop en reproduceer woorden, zinsdelen en zinnen zo nauwkeurig mogelijk.

Luister naar betekenis

Behalve dat je leert waarnaar je moet luisteren met betrekking tot de uitspraak, moet je ook naar de betekenis luisteren. Wanneer je in staat bent te begrijpen ​​wat er wordt gesproken, zal zowel je begripsvermogen als je uitspraak verbeteren.

Luister naar je eigen uitspraak

Het is niet genoeg om te luisteren naar moedertaalsprekers die de taal spreken. Je moet ook naar jezelf luisteren als je de taal spreekt. Neem jezelf op terwijl je woorden uitspreekt en de taal spreekt. Vergelijk je uitspraak van woorden, zinsdelen en zinnen met die van moedertaalsprekers.