Als gevolg van gebrek aan prikkels kunnen we ons erg gaan vervelen, we hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Verveling gebeurt voor meeste mensen wel wekelijks. Op werk of school of als je lang in de trein moet zitten zijn voorbeelden wanneer vaak verveling kan voorkomen. Je kan ook last hebben van verveling als je thuis zit en niks te doen hebt. Het kan zijn dat je geen idee hebt wat je kan doen, daarom gaan we je in dit artikel 3 ideeën geven die jou zou kunnen helpen tegen verveling.

Fietstocht 

Zit het weer mee en hou jij van sportief en buiten zijn? Dan is een fietstocht misschien een leuk idee. Als je geen fiets hebt zou je ook een fiets kunnen huren bij bijvoorbeeld Carl Veeke Tweewielers: een fietsenzaak nabij Oudenbosch. Er zijn veel mogelijkheden met een fietstocht, er zijn allerlei verschillende fietsroutes die je kan volgen en veel eindbestemmingen die je kan kiezen. Ook kan je er voor kiezen of je alleen gaat of samen met iemand of meerdere gaat. Je kan op het internet allerlei verschillende fietsroutes vinden, je kan natuurlijk ook zelf een fietsroute uitstippelen.

To-do list

Als je je verveelt en je toch niks te doen hebt kan je de dingen doen die op je to-do list staan. Het kan zijn dat bijvoorbeeld de was nog gedaan moet worden of dat de vaatwasser nog ingeruimd moet worden. Dit is de perfecte kans om dit te doen. Misschien zijn er nog een aantal andere dingen die er in huis gedaan moeten worden of je moet nog leren, boodschappen doen enzovoort. Dit is je kans om alles van je to-do list af te vinken. Er zijn ook andere productieve dingen die je kan doen zoals naar de sportschool gaan of je CV update.

Ontspannen

Even tijd voor jezelf nemen en ontspannen is misschien ook een idee. Zet het bad aan en gooi je favorieten badschuim erin, zet de kaarsjes aan en doe een gezichtsmasker op. Leg jezelf lekker in de watten en ga lekker ontspannen. Er zijn natuurlijk ook veel andere manieren waarop je dit kan doen, ontspannen is voor iedereen anders. Je zou ook muziek kunnen maken of luisteren, een film kijken, mediteren, wandelen enzovoort. Zolang je maar  iets doet wat jij leuk vindt en waardoor jij kan ontspannen.