Hoe lager het oorspronkelijke prijskaartje van de printer, hoe hoger de kosten van vervangende inkt of toner. Dit betekent dat u alleen baat hebt bij een goedkope printer als u relatief weinig afdrukt. U krijgt de inkt en toner voor uw hele project voor ongeveer dezelfde prijs. U kunt cartridges goedkoop kopen, maar als u ervoor kiest om bij de fabrikant te kopen, zijn de kosten voor het vervangen van uw inkt minstens twee keer zo hoog als de kosten voor het aanschaffen van inkt en toner. U hoeft een printer natuurlijk niet gloednieuw aan te schaffen. Waar veel bedrijven niet aan denken is het kopen van een Refurbished Printer, terwijl dit veel geld kan schelen.

Groot of klein bedrijf?

Als u een klein kantoor hebt en u print alleen af en toe een klein document, dan heeft u natuurlijk een andere Refurbished Printer nodig als een bedrijf met een groot kantoor waar iedere minuut geprint wordt. Als u meer moet printen, hebt u meer inkt nodig. Wat is de beste Refurbished Printer voor deze taak? De meeste kantoorprinters zijn ontworpen voor dit gebruik. De beste keuze is waarschijnlijk laserjet. Laserprinters zijn ontworpen om op papier te printen. Ze zijn een beetje goedkoper, maar ze zijn ontworpen voor een enkele taak. Plus, de ink-jet printers zijn hier niet voor ontworpen; ze zijn duurder dan laserprinters

Hoeveel kost het om een printer om te wisselen?

U kunt het beste contact opnemen met de printerfabrikant en vragen om teruggave van het vorige model. Als u dit doet, hoeft u de inkt of toner niet aan te schaffen als u iets goedkopers kunt kopen of de printer kunt retourneren. Als u normaal gesproken platte tekst zonder afbeeldingen afdrukt, is een zwart-wit laser- of LED-printer geschikt voor u. Als u alleen een printer voor gewone tekst nodig hebt, vind ik een HP inkjetprinter een goede keuze. Als je echter meer functies of luxe wilt, raad ik je de Epson printer ten zeerste aan. Ik gebruik mijn Epson printer voor persoonlijk (niet-professioneel) gebruik. Voor een printer die door meerdere mensen wordt gebruikt, is ethernet-netwerkfunctionaliteit essentieel voor eenvoudig delen.