Heb je te maken met verplicht een woning ontruimen in Breda, vanwege een overlijden of een gedwongen uitzetting? Als je een woning wilt ontruimen in Breda, moet dit vaak op korte termijn gebeuren. Je hebt dan weinig tijd om de (verplichte) verhuizing te regelen en rond te maken. Wat moet je in dit soort situaties doen om je verhuizing alsnog snel rond te maken? In deze blog lees je wat je kunt doen als je op korte termijn moet verhuizen en weinig tijd hebt.

Neem contact op met een spoed verhuisservice

Er zijn gelukkig verhuisbedrijven die gespecialiseerd zijn in ontruimingen van woningen en op korte termijn beschikbaar zijn om een ontruiming te regelen. Krijg je te maken met een korte termijnverhuizing, dan is het slim om deze vaak grote klus uit te besteden aan een gespecialiseerd verhuisbedrijf. Je weet dan in elk geval zeker dat de verhuizing tijdig en ook goed gestroomlijnd verloopt. Prettig aan het inschakelen van een verhuizer voor een ontruiming of snelle verhuizing is daarbij ook dat de te verhuizen spullen goed verzekerd zijn. Mocht er tijdens het transport, inpakken en/of uitpakken van het meubilair, apparatuur en spullen iets kapot gaan of beschadigd raken? Dan ben je hiervoor bij een erkende verhuizer afdoende verzekerd en wordt de schade vergoed!

Zelf een ontruiming regelen kan ook

Uiteraard kun je, als je daarvoor de tijd en mogelijkheden hebt, een ontruiming op korte termijn ook zelf regelen. Vaak is dit lastig, omdat er snel allerlei zaken geregeld moeten worden. Denk aan het huren van een verhuisbus of een kleine of grotere vrachtwagen. Dit is iets wat op korte termijn echter vaak lastig is. Daarnaast moet je natuurlijk ook in een kort tijdsbestek allerlei administratieve zaken regelen. Hierbij kun je denken aan het opzeggen of aanpassen van abonnementen, verzekeringen, energiecontracten en bankzaken. Verder moeten er onder meer verhuisdozen geregeld worden, moet er het een en ander ingepakt en/of uitgepakt worden, et cetera. Wil je een verhuizing op korte termijn dus zelf organiseren, dan moet er snel van alles en nog wat door jezelf worden geregeld om dit succesvol te laten verlopen. Ons advies, gezien de rompslomp rond een verhuizing, is om een korte termijnverhuizing te laten regelen door een expert. Dan weet je zeker dat alles soepel en strak verloopt.