Wanneer de zomervakantie is begonnen is heel Nederland in rep en roer. Het is ontzettend druk op de wegen en op de vliegvelden. Je komt aan op het vliegveld en ziet dat je je paspoort bent vergeten. Dit is het grootste probleem wat je kunt hebben doordat je zonder paspoort geen enkel vliegtuig in komt. Maar wat moet je nog meer allemaal regelen wanneer je op vakantie wilt gaan? Daar kom je achter tijdens het lezen van dit artikel.

Tickets kopen

Misschien wel samen met het paspoort het belangrijkste wat je moet regelen is natuurlijk een paspoort. Je moet je kaartje hebben betaald en op de juiste naam hebben gezet. Want zonder kaartje kom je niet het vliegtuig in. Je kunt een kaartje op het vliegveld zelf kopen, maar hiermee loop je kans dat je geen plek meer hebt in het vliegtuig voor jouw bestemming. Zorg er dus voor dat je ruim van te voren een ticket hebt geboekt zodat je er zeker van bent dat je een plek hebt in het vliegtuig.

Kijk of een visum verplicht is

Natuurlijk heeft elk land zijn eigen regels die betrekking hebben op verschillende vlakken. Zo mag je in sommige landen alleen naar binnen wanneer je een visum moet hebben. Dit zijn vaak de landen die gesloten grenzen hebben (Verenigde Staten, Australië, Rusland en China). De prijzen van zulke visa scheelt per land en hoe lang hij geldig is. Zo betaal je in Amerika maar maximaal $14 en in Rusland €65.

Bagage

In een vliegtuig mag je maar een bepaald gewicht aan bagage meenemen. Let hier goed op, want anders sta je bij de incheckbalie moeilijk te doen met kleren in andere koffers te doen zodat het wel allemaal mag (wat natuurlijk raar is omdat het allemaal in hetzelfde vliegtuig gaat). En zo zorg je er ook voor dat andere mensen minder lang in de rij staan omdat jij net per ongeluk te veel kleding in je koffer hebt gedaan.

Vervoer

Je moet natuurlijk ook naar het vliegveld gaan. In Nederland kan dit gemakkelijk met het Openbaar Vervoer of met je eigen auto. Een parkeerplek kan alleen in prijs hoog oplopen wanneer je lang op vakantie bent. Ben je te laat wakker geworden redt je het soms niet met de tijd. Dan is het bellen van een taxi heel handig. Een taxibedrijf die jou snel en veilig naar het vliegveld kan brengen is Taxi Breda 076.