Ga je verhuizen en je huis helemaal nieuw inrichten? Of ben je helemaal uitgekeken op de huidige inrichting van je woning? Dan wordt het tijd om je woning opnieuw in te richten. Wat veel mensen vaak vergeten, is het creëren van eenheid in huis door middel van een bepaalde stijl. Wanneer je dit niet doet, krijgt je huis een rommelig effect en ontstaat er geen eenheid. Maar welke stijl kies je dan? Een specialist interieurbouw in Breda weet welke meubels passen bij de interieurstijlen. In deze blog zullen drie populaire interieurstijlen worden toegelicht met de meubels die daarbij passen.

Landelijk interieur

De landelijke stijl kenmerkt zich door een rustieke en rustige sfeer. De kleuren die terugkomen in deze stijl zijn wit, taupe, bruin tinten, grijs tinten en natuurlijke kleuren. Mooie balken die het dak ondersteunen zijn een goed kenmerk van de landelijke interieurstijl. Daarnaast kies je bij deze stijl voor natuurlijke materialen zoals wol, katoen en linnen. Vloeren zijn vaak gemaakt van brede houten planken of grote stenen. Bij deze stijl spelen accessoires ook een grote rol. Zo moeten deze robuust zijn en zie je accessoires terug zoals gevlochten manden of glaswerk. Meubels die passen bij deze stijl zijn grote houten tafels, grote kasten, krukjes en een linnen hoekbank.

Scandinavische stijl

De scandinavische stijl is zeer populair op het moment. Deze stijl kenmerkt zich door eenvoud en een natuurlijke look. De basiskleur van dit interieur is wit en wordt aangevuld door verschillende grijstinten. Dingen die je veel terugziet in woningen met deze stijl zijn lichte houten vloeren, planten en wollige kleden. Meubels die passen bij deze stijl zijn banken van leer of een houten tafel.

Moderne stijl

Tot slot is er de moderne stijl. Deze is te herkennen aan strakke lijnen en eenvoud. Daarnaast worden er luxe materialen gebruikt. Meubels die je terugziet bij deze stijl zijn grote rechte banken, rechthoekige kasten en moderne lampen. Heb je inspiratie voor interieurbouw en meubels nodig? Maak dan vooral gebruik van apps als Pinterest voor ideeën.